BOEKENCOLLECTIE

Passendale was het schouwtoneel van een van de bloedigste veldslagen in WO I. Een keure aan schitterende boeken over de oorlog is aanwezig. Zij brengen op schitterende en hedendaagse wijze het verhaal van de Grote Oorlog en vertellen tegelijk alles over de ontroerende plekjes in de buurt die de Eerste Wereldoorlog in herinnering brengen. Ontdek hier welke boeken  wij ter beschikking stellen voor aankoop of bezoek www.allboeked.com voor een uitgebreide collectie.

Spiegel van de Grote Oorlog

Luc Corremans, Annemie Reyntjens

Dat de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog veel meer is dan verhalen over loopgraven, gifgas en modder, dat is na al die boeken nu wel duidelijk. En anders brengt de reeks 'Spiegel van de Grote Oorlog' je wel op andere gedachten... Deze serie bestaat uit zes delen: Ieper: de Stad van Vrede, De IJzertoren en de Nieuwe Vlaamse Benadering van de Oorlog, Vrouwen aan het Front: van Dorothy Lawrence tot Marie Curie, Duitsland in WOI: Gedenken und Frienden, De Belgische Kust: '14-'18- erfgoed van de Panne tot Knokke en Door Vlaamse Velden: Boeiende Oorlogsplaatsen van Aarschot tot Zuienkerke.

SpiegelTotaalbeeld3D-removebg-preview.pn

All Beautiful in Flanders Fields

Annemie Reyntjens

'All Beautiful in Flanders Fields’, een luxeboek op groot formaat, wordt door kenners van het WO I-erfgoed omschreven als het mooiste boek ooit gemaakt over de sporen die de Grote Oorlog achterliet in West-Vlaanderen. Na ongeveer 200 volledige fotosessiedagen in Flanders Fields bracht Annemie Reyntjens haar fraaiste foto’s bij elkaar. In het boek wordt deze unieke beeldenpracht begeleid door verklarende en vaak pakkende teksten en gedichten. Het geheel vormt zodoende een imposant werk dat niet echt als een ‘boek’ kan worden omschreven, maar werkelijk als de ultieme belevenis van de Grote Oorlog, een ontroerende ode aan hen die honderd jaar geleden hun leven gaven voor ons allen.

Luc Corremans, Annemie Reyntjens

In 'Sporen van de Grote Oorlog' worden alle bekende WO I-hotspots belicht, van Tyne Cot tot de Menenpoort. Maar op het vlak van WO I-erfgoed hebben de Vlaamse velden nog zoveel meer te bieden! In deze vervolgeditie wordt

ingezoomd op 33 minder bekende, maar daarom niet minder boeiende plekjes die de Grote Oorlog in herinnering brengen. Een aantal daarvan in de Westhoek, zoals de Carrefour des Roses (met het ontroerende verhaal van 'de oudjes') of Bayernwald, het Duitse antwoord op de Britse tunnels. Maar net zo goed reizen we kriskras doorheen West-Vlaanderen, van Kemmel tot Brugge, van Hoogstade tot Blankenberge. We bezoeken het idyllische Oeren en ook Steenkerke, waar de eerste IJzerbedevaart naartoe ging. Van het kleine Pond Farm tot het machtige Franse bastion Potyze: dit boek leidt u van de ene verrassing naar de andere.

Verrassende Sporen van de Grote Oorlog

Stille Steden van Flanders Fields

Pierre Vandervelden, Wayne Evans,

Luc Corremans, Annemie Reyntjens

‘Stille Steden van Flanders Fields’ bevat boek + bezoekersgids. Het vertelt het verhaal van àlle WO I-begraafplaatsen in West-Vlaanderen, van Tyne Cot Cemetery tot de Duitse begraafplaats in Lange- mark,     van        Lijssenthoek

Military Cemetery tot de Belgische Militaire Begraafplaats in De Panne. In totaal passeren liefst 231 begraafplaatsen de revue. Meer dan 500 individuele graven worden apart behandeld: deze soldaten komen als het ware opnieuw tot leven, hun graven krijgen een gezicht. Het geheel wordt gelardeerd met ontroerende levensverhalen van beroemde gesneuvelden, zoals de ‘winnaars’ van het Victoria Cross (hoogste Britse militaire onderscheiding), of de soldaat die model stond voor ‘Peter Pan’. Uitmuntend fotomateriaal van toen en nu maakt het plaatje van ‘Stille Steden van Flanders Fields’ compleet.