OVER ONS

De naam zegt alles, maar dekt de vlag de lading ook? Absoluut! In Passendale werd een fabuleus hoofdstuk in de geschiedenis van WOI geschreven, en dat is heden ten dage niet anders. Brasserie en B&B 14-18 straalt helemaal de sfeer van de Grote Oorlog uit, met een grote selectie boeken over het onderwerp die bij een arrangement in de B&B of een menu in de brasserie gratis worden gegeven. Uitbaters Swa en Mieke ontvangen je met open armen en een hartverwarmend enthousiasme.

De feestzaal

De feestzaal die bij het complex hoort is een spektakel van rood, wit en zwart: soldaten schrijden voort tussen een zee van poppies. Je moet het werkelijk gezien hebben om te geloven. Hier vinden in het weekend vaak optredens plaats die voor een geweldige sfeer zorgen, waarbij op voorhand in de brasserie kan worden gegeten. Grote trekpleisters van de oorlogsherinnering zoals het Memorial Museum Passchendaele 1917 en Tyne Cot Cemetery, de grootste WO I-begraafplaats ter wereld, liggen op wandelafstand.

De brasserie en B&B

In de brasserie zit je goed voor een aperitief met hapjes, een snelle lunch of een uitgebreid diner. Op het menu staan smakelijke gerechten uit de traditionele Frans-Belgische brasseriekeuken, zoals ribbetjes, vispannetjes, steak, scampi’s en kikkerbillen. Uiteraard worden hier ook zoetekauwen op hun wenken bediend. Je bent er eveneens van harte welkom voor een lekkere pannenkoek, wafel of poffertjes. In de zomer kan je gaan voor een lekkere ijscoupe. Kortom, de WO I-liefhebber is heel het jaar welkom in ’14-’18. De B&B bevat drie comfortabele kamers voor telkens twee personen.